Maak je keuze uit ons assortiment

Bloembollenkwekerij P.J. Uitgeest & Zn.

Bloembollenkwekerij P.J. Uitgeest & Zn is al vanaf 1907 actief in de bolgewassen en heeft een uitstekende naam opgebouwd in de sector. Ons familiebedrijf is gevestigd nabij De Koog en in het bezit van het MPS A+-keurmerk. Onze bloembollen gaan via exporteurs de hele wereld over. Ook leveren wij bloemenbollen én bloemen aan consumenten via lokale verkooppunten en via onze webshop.

Hieronder vind je ons actuele assortiment. Ieder jaar telen wij meer dan dertig verschillende soorten. Naast ons vaste assortiment, hebben we er bijna elk jaar weer andere soorten bij. Van januari tot half april leveren wij ook snijbloemen, vers uit de kas. Via onze webshop kun je eenvoudig je bestelling doen

Narcissen
Blauwe druifjes
Blauwe druifjes
Krokussen
Snijbloemen
Snijbloemen
Narcissen
Blauwe druifjes
Blauwe druifjes
Krokussen
Snijbloemen
Snijbloemen
Narcissen
previous arrow
next arrow
Narcissen
Blauwe druifjes
Blauwe druifjes
Krokussen
Snijbloemen
Snijbloemen
Narcissen
Blauwe druifjes
Blauwe druifjes
Krokussen
Snijbloemen
Snijbloemen
Narcissen
previous arrow
next arrow

Ben je al op Texel?

Als je al op het eiland bent en graag bloembollen of snijbloemen wilt uit onze eigen kas, dan ben je van harte welkom in onze kraam bij de boerderij aan Maaikeduinweg 10, net buiten De Koog. Hier vind je het aanbod van dat moment. In het voorjaar verkopen we vooral snijbloemen en opgemaakte bakjes, potten en schalen met voorjaarsbloeiers. Geen contant geld mee? Geen probleem! Scan de QR-code en betaal met je mobiel

Overige verkooppunten snijbloemen

Onze tulpen en narcissen zijn in het voorjaar ook te koop bij:

  • Boskiosk ’t Turfveld, Westerslag (in het Texelse bos)
  • De Notenstolp, Weverstraat Den Burg
  • Winkeltje van Camping boer Lap, hoek Westerweg/Hemmerkooiweg Den Hoorn
  • Holleweg 19, Den Burg

Het telen van dahliaknollen

Voor het telen van dahliaknollen leggen we in januari moederknollen op. Moederknollen zijn knollen die gekeurd worden op virus, gezond zijn en worden geplant in bakken op speciale potgrond waar scheuten op gaan groeien in een verwarmde ruimte. Deze stekken worden geplukt en geplant in bakken met scherp zand en hier groeien wortels aan in een matig koude kas. Als de zon sterk genoeg is kan de verwarming uit. Nachtvorst is funest voor de jonge stekken en hierdoor worden ze na half mei (Ijsheiligen) buiten op het land uitgeplant.

Deze plantjes groeien de hele zomer door tot grote knollen en het loof wat van de stek groeit wordt zodra er bloemknoppen komen afgemaaid om te voorkomen dat de plant gaat bloeien. Dit bloeien gaat ten koste van het groeien van de knol en daarom voorkomen we dit. Dit afmaaien gebeurt regelmatig. Vanaf de 2e helft van oktober kunnen de knollen worden gerooid. In de schuur worden ze gesorteerd, gewogen en kunnen ze met de vrachtwagen mee naar de koper.

De moederknollen voor de volgende teelt mogen wel groeien en bloeien. Deze worden te velde gekeurd voor de soortechtheid en hier kunnen we van de bloemen en fraaie kleuren genieten!  Er zijn zoveel verschillende kleuren en vormen van dahlia’s, een lust voor het oog. Kom gerust op afspraak een keer langs om te kijken!

Image
Image

1796 MN De Koog

Maaikeduinweg 10

info@uitgeesttexel.nl

Image
Image
Image
Image